3. okt. 2012

Luer til nyfødte i Tanzania
Under lammelsen etter 22. juli strikka jeg luer. Små luer, dokkestørrelse. Det ble noen luer der jeg satt foran tv - lillesøster var nyfødt, vi hadde ferie.
Jeg husker regnværet og de grusomme bildene, sjokket.


Luene ble liggende. Storesøster brydde seg ikke så mye om å kle av og på dokkene og dessuten var det alt for mange luer.Nå har jeg funnet en god måte luene kan komme til nytte på! 
Rebekka Sørfjord og Karianne Ulseth er sykepleiere ved Ullevål sykehus som skal jobbe frivillig ved Haydom sykehus i Tanzania etter nyttår. De ønsker å ta med seg ulltøy som de nyfødte der kan bruke. Se link for oppskrift på mer strikkatøy.
Flott! Luer er på vei!
Hvis noen fler vil bidra (hei mamma, hei tanter!), kan jeg gi dere adresse for sending.

Oppskrift på enkel lue: Legg opp 64 masker, strikk noen omganger 1r1vr, deretter glattstrikk til lua er 11-12cm. Felling: Strikk 2r, så 2r sammen - gjenta ut omgangen. Så en omgang uten felling. På neste omgang feller du på samme måte som tidligere, bare med 1r mellom 2r sammen. En omgang til uten felling før du feller 2 og 2 rett sammen på neste omgang og så trekker tråden gjennom de resterende maskene.

Garn: Babyull fra Dale, 10-15g pr lue
Mønster: Eget
Pinner: 3 / 3,5 / 4 (for å få ulike størrelser)

2 kommentarer:

  1. Da har de flotte luene og sokkene kommet frem til oss :) Tusen takk! Gleder oss til å dele de ut til de små som trenger det på sykehuset i Haydom.

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!