30. okt. 2015

Påfyll i vottekurvenNoen kvelder med strikking i sofaen og vips; Lillebror slipper å fryse på hendene i høst. Ettersom votter har en tendens til å forsvinne sporløst i skogen eller snøen i barnehagen (eller hvor som helst, egentlig), har jeg forsøkt meg på en ny taktikk i år, et slags fargekodetriks for å forsøke å beholde vottene lenger enn det som vanlig er. Jepp, alle vottene har tomler som skiller seg ut. Jeg håper det blir noe sånn som det her i barnehagen: "Åja, en vott med tommel som har en annen farge enn votten, den vet jeg hvem som eier". I allefall gir jeg mannen i huset bedre odds for god oppsporingsprosent når han skal gå gjennom kassen for votter uten make. Ja, pluss at jeg har planer om å sy på navnelapp, det har jeg ikke pleid å gjøre før.

Lillesøster måtte også få noen par da jeg først var igang, hun har valgt fargene selv. Jeg har strikka vottene i ulike garntyper, så er litt spent på om de kommer til å tove ulikt i bruk. Skepsisen min til å blande garnkvaliteter henger i, så greit å teste ut i småstrikk. "Alle" sier at det er null stress å blande ulike garn i samme plagg, men jeg liker det ikke. Her er det ull/alpakka og ren ull.

Skulle tro fargen her heter lyng, men det gjør den ikke, den heter "petunia". Uansett er fargen utgått og er en rest fra da jeg strikka denne jakka.

Jeg anbefaler oppskriften på disse vottene på det varmeste - den er nemlig min egen! Kjappe, lettstrikka votter som kan varieres med fargelek og striper, eller strikkes ensfarga, såklart. Faktisk er oppskriften ganske godt besøkt her på bloggen (alt er jo relativt), og av og til får jeg en e-post med spørsmål om utvidelse av størrelsesspekteret. Svaret mitt på det, er at det enkleste er å velge tjukkere pinner og garn, evt. strikke med dobbelt garn, og legge på noen omganger på lengdene. Men, da er det kanskje ikke så lett for nybegynnere likevel, så kanskje jeg skal få gjort noe med dette.Mønster: Finnes her. Jeg har strikka den største størrelsen med ekstra lengde på de rosa.
Garn: Rauma Mitu (brunt), Kauni EQ (grønne tomler, dobbelt garn), Nøstebarn 3-tråds merino. Hvert par veier ca. 25g (ull) og 35g (alpakka).
Pinner: 3,5 (vrangbord) og 4.

9 kommentarer:

 1. Så smart! Får håpe vottene kommer til rette eier denne gangen. Min erfaring fra skolen er at ingen eier noe som har ligget i gangen noen dager. For ikke å snakke om våte håndklær etter svømmetimen eller gymmen. De huska ikke hva de tørka seg med etter et kvarter.
  Artige votter i alle fall. Lykke til og god helg!

  SvarSlett
 2. Likte taktikken din med tommelfarger! Håper den fungerer :)

  SvarSlett
 3. Aha! Lur taktikk! Taktikken med å strikke sokker i klovnespy og de rareste fargene funket ikke i barnehagen, for der hadde alle restegarnsokker,hehe! Men ulike tomler har jeg tro på.

  SvarSlett
 4. Smart med ulike tomler! Votter er forbruksvare, men kanskje de blir litt vanskeligere å rote bort på den måten. :)

  SvarSlett
 5. Lure votter, lett for ungene å vite hvem som er hvem sine også :)

  SvarSlett
 6. Så fine votter i herlige farger og super passform ser det ut til. Liker den vrien med ulike farger på tommelen :) Veldig smart! Jeg har klisterlapper med navn på alle plagg, men likevel... ofte er det gjerne 1 vott eller en 1 sokk som ikke er der den skal... :P

  Lykke til med prosjektet! Smart vri på flotte votter :D

  SvarSlett
 7. Så søte vottar! Kryssar pinnane for at taktikken din virkar :-)

  SvarSlett
 8. Smart og ikke minst fine votter til små fingre!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!