19. jan. 2013

Enkle bestefartrøyerLitt på etterskudd med blogginga her. Disse bestefartrøyene har vært ferdige siden begynnelsen av november... Omtrent på samme tid overtok vi vår nybygde hytte. Historiske bilder, altså:)Jentene er henvist til en pappeske der de kan leke, eventuelt sloss om godteriet, mens mamma og pappa skrur sammen møbler og vasker (gjett hvem som gjorde hva...). Gode og varme i fine gensere! 
Jeg kosa meg med disse trøyene! Garnet er godt å strikke med og det noe tørre og stive inntrykket forsvinner helt etter vask - jeg gir det mine varmeste anbefalninger. Ikke verst fra en tweed-skeptiker. Tweed med bare en anelse fargeflekker liker jeg! Liker også generøse nøster!Som vanlig har jeg gjort en del endringer. Begge genserne er strikka i en mindre størrelse i vidden enn i lengden. Hodeåpningen er gjort mindre for å få godt hold over skuldrene og en lunere følelse om halsen, og ermene har økninger/fellinger isteden for å være rette. Lillesøster sin har muligens blitt litt tova og kommer ikke til å passe så lenge. Storesøster har litt å vokse i.

Til fotografering i barnehagen går vi for hjemmestrikk!


Mønster: Enkel bestefartrøye av Pickles, str 1/2år og 3-4/5-6
Garn: Pickles merino tweed, farger nysnø ca 155g og fjellblomst ca 235g
Pinner: 4,5 og 6
Endringer: Tilpasning av fasong/størrelser.

10 kommentarer:

 1. Så fine bestefartrøyer! Jeg har tittet litt på denne, men nå ble jeg inspirert til å strikke en etterhvert! Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 2. Så fine de ble :) Rillestrikk er kjempe fint men litt kjedelig å strikke i lengden, desverre hehe

  SvarSlett
 3. De ble skikkelig fine! :) Enkelt og pent!

  SvarSlett
 4. Så nydelig barnehagebilde! Fine jenter i fine gensere.

  SvarSlett
 5. Nydelige jenter og nydelige gensere! Jeg strikket denne i blått i julegave til en liten tøffing, og var også kjempefornøyd med garnet. Frister til gjentakelse:-)

  SvarSlett
 6. Så fine gensere og skjønne jenter! Barnehagebildet var jo bare utrolig fint:-) har også planer om å strikke noen slike. Da skal jeg huske på dine tilpasninger - så ut til å gi en veldig god passform!

  SvarSlett
 7. wow, så fine trøyer (og piker)!!
  Elsker fargene du har valgt :O)
  garnet ser kjempefint ut....Pickles er flinke
  og det er du også :O)

  SvarSlett
 8. Så flotte, tweed er topp =)

  SvarSlett
 9. Jeg tror nok også at barna kan klare filtkule-prosjektet, det eneste faremomentet er når nåla kommer ut av kula, men det lar seg nok gjøre med enten litt hjelp eller kyndig veiledning fra en voksen :)

  SvarSlett
 10. Fine trøyer og ikke minst skjønne modeller.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!