2. jan. 2013

Godt nytt år og noen spørsmål fra meg...Godt nytt år til alle dere som er innom her!

Vi har kommet hjem etter å ha feira jul hos svigerfar og svigermorto, romjul hos svigermoren og nyttår på hytta (se bilde, jammen smeller folk på fjellet av mye flott fyrverkeri, de også. Kvaliteten på bildet er så som så, jeg er og blir en amatør).

Jentene har hatt en liten time i badekaret, gangen er full av bager og esker og ski og skittentøykurven kneler snart - alt er som det skal være.
Det har vært deilig med lang juleferie!

Romjulsstrikkinga, jeg hadde endelig starta på ei jakke til meg selv, er rekt opp igjen etter halvgått bol fordi jeg bomma totalt på strikkefastheten og dermed havna på størrelse halvannen meg. Jada, jeg har sikkert lagt på meg et par kilo i ferien, men ikke SÅ mye, håper jeg!

Ser ut som jeg får vente litt med å legge opp på nytt - Lillesøster har nemlig skaffa meg jobb. Tre timer i bilen ble så lenge for Lillesøster at hun har gått løs på buksa si. Eller vent, vi stoppa jo halvveis og da var buksa i orden... Ingen skjønner hvordan dette har skjedd, aller minst Lillesøster. Ånei, det er så kjedelig å repere sier Storesøster, som nok tenker på at Barbie måtte ha en aldri så liten operasjon i ferien... Mm, repere er kjedelig.


Så til det dette innlegget egentlig skulle handle om:
Alt jeg ikke får til i blogger og som jeg så veldig gjerne skulle hatt hjelp til av noen som kan og vet. Så isteden for en halvårskavalkade fra min lille og fortsatt ganske nye blogg, spør jeg:

1) Hvordan legge inn et lite profilbilde? Når jeg prøver, blir bildet digert.

2) Jeg liker venstremarg og vil ikke ha midtjustert tekst/bilder. Hvordan da få til linjeskift som blir likt fra alle plattformer?

3) Kan man nullstille Google reader? Jeg har brukt iPaden en periode og har nå 289 uleste innlegg i reader som egentlig er lest.

4) Hvordan bli bedre på bildearrangement? Tips til programvare her?

5) Trenger jeg etiketter? Det har jeg jo ikke...


På forhånd takk! Både for at du svarer på dette som jeg lurer på og aller mest for at du titter innom bloggen min - det setter jeg stor pris på!!!

11 kommentarer:

 1. Ups, litt repering må til, visst... Lykke til med den!

  Jeg klarer ikke blogge fra ipaden, for jeg har ikke helt satt meg inn i hvilken app som er greiest for det (og det er litt rift om den i familien, så den bærbare er mer tilgjengelig for meg) men det kan være greit å kikke i appstore etter blogger eller blogsy.

  Etiketter har jeg begynt å bruke i det siste for min egen del, for å lettere finne tilbake til ting. Det hender at jeg glemmer når jeg laget det, og med fem år med innlegg, så husker jeg ikke alltid helt når. Ingen etterlyste det, men da jeg spurte på et hobbyforum var det mange som sa at de brukte etiketter for å lese feks om alle vottene/genserne i bloggen på jakt etter inspirasjon.

  Du kan jo også legge inn søkeboks (ligger i blogger)


  Google reader kan du sette alle innlegg som lest (mark all read). Ligger i oversikten øverst i verktøylinja, så vidt jeg husker.

  Ikke svar på alt; men litt på vei?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tusen takk!!! Den knappen for å merke alle som lest i reader var skikkelig vanskelig å få øye på ;)
   Hmm, jeg som navngir alle innleggene utfra hva de helt konkret inneholder, trenger kanskje etiketter mindre enn andre, men så var det det med å kunne finne liknende ting under søk, da... Får tenke litt på det. Jeg heller blogger ikke fra paden, bruker den til å lese andres blogger bare - jeg liker nemlig stor skjerm og skikkelig tastatur.

   Slett
  2. Jeg er fan av etiketter! Sier som Merete over her, at når du har skrevet noen hundre innlegg etter hvert, kan det bli vanskelig å finne frem. Syns det er veldig praktisk - både hos meg selv og andre!

   Slett
 2. Jeg er fan av etikketter. Ikke tar det lang tid å legge til når du skriver et innlegg heller. Vi er jo to om bloggen, så vi merker jo innleggene med enten by Li eller by Vero. Ser at Vero har en hel del flere innlegg enn meg ;)

  Så kjedelig med den buksa! Hun har ikke hekta seg fast i den seletingen på bilsetet da? Jeg har flere ganger prøvd å få ut min lille og sett med gru at strikkagenser eller bukse henger fast.


  Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Nei, buksa var herpa før jeg tok henne ut av bilstolen - antar jeg har festa trådene for dårlig for dette glatte garnet. Hekt i beltelåsen har vi prøvd før, det blir også endel jobb;)

   Slett
 3. Hehe, hun så jo så uskyldig ut da;-) Men, kjedelig med arbeidet ja!

  Vet ikke så mye om de andre tingene men jeg bruker www.picmonkey.com mye til redigering av bilder og til å lage kollasjer! Det er et supert nettbasert program:-) Ellers bruker jeg Picasa og noen ganger Photoshop.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, det skal jeg sjekke ut!

   Slett
 4. Godt nytt år! Skulle gjerne svart på flere av spørsmålene dine, men noen ekspert er dessverre ikke jeg heller...
  Det med profilbildet skulle jeg også gjerne hatt svar på. Jeg får bare beskjed om at bildene er ALT for store!
  Jeg brukte ikke etiketter i starten, men fant etter hvert ut at det var ganske praktisk. Enda mer praktisk syns jeg imidlertid det er å ha søke-boksen. Oppskriften på kjeksene mine eller muslien, for eksempel, den finner jeg frem på ipaden via søkeboksen, og har stående som en "oppskriftsbok" på kjøkkenet...

  Guro som anbefalte picmonkey over her, var så snill at hun tipset meg også om det for en god stund siden. Lett å bruke, og gratis. Anbefales!

  Har du forresten vurdert å droppe det at man må skrive inn sånne halvveis uleselige koder, "for sikkerhets skyld", når man legger inn kommentar hos deg? Jeg har ikke fått mer spam etter at jeg sløyfet det, og det er ett irritasjonsmoment mindre for de som vil kommentere...:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for alle tips! Jeg har fjerna ordbekreftelsen nå, så da håper jeg det ikke er noe mer å irritere seg over, hehe ;)
   Kan jeg forresten legge inn etiketter på gamle innlegg i ettertid?

   Slett
  2. Det kan du. Bare rediger gamle innlegg. Easy peasy

   Slett
 5. Ooops! Små hender som liker å pirke har nok hatt en liten fest i baksetet :) Håper det går greit å fikse!

  Er blank på det meste av de spm du har stilt, det er Li som er eksperten på bloggen vår ;) Jeg har lastet ned appen til Blogger så jeg kan ordne innlegg fra Paden, men da får jeg det ikke til som jeg vil. Bildene får jeg ikke plassert rett osv. Jeg kunne også tenkt meg å vite mer om bilderedigering så må nok lese litt og komme i gang.

  Godt nytt år!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!