30. sep. 2012

Hjemmestrikka votter


Endelig har jeg kommet over vottestrikking-skrekken min. Det skjedde gjennom følgende avklaring (med meg selv):

1. Toving utgår. Toving er risikosport hvor faren for feil størrelse som sluttresultat er stor og faren for demotivert strikker er total.
2. Oppskrift utgår. Døtrene mine har lange, slanke fingrer og hender og trenger derfor custom made votter.
3. Mønsterstrikk utgår. Selbuvotter er kjempefint, men tidkrevende. Når det i tillegg ofte skjer uttrekk av tråder når små hender skal inn i vottene, er det bestemt at striper holder i lange baner.
Storesøster går i friluftsavdeling i barnehagen, i en båtavdeling, noe som krever endel når det gjelder påkledning.
Hurra for nye votter!
Ikke lett å peke med votter på, men der borte ligger i allefall Østfold :)Hvis du har et barn med smale hender, passer det fint å legge opp 28 masker. Jeg prøvde den første votten på hånda til storesøster mange ganger underveis - deretter ble det en slags masseproduksjon. Noe sier meg at de i midten her kommer til å bli favorittparet.


Garn: Peruvian highland wool fra Filcolana og Mitu fra Rauma, ca 40 gr pr par.
Mønster: Eget
Pinner: 3,5

8 kommentarer:

 1. Så fine! Jeg har også omsider kommet over votteskrekken, og la ut et innlegg i dag. Når jeg ser dine votter, skjønner jeg at de neste må bli med striper :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Bare pass på at det ikke blir for lange sprang mellom stripene - da blir det litt færre ender å feste. Jeg fikk mye jobb med endene, så nå har jeg lært!

   Slett
 2. Votteskrekk altså, det er kjipt! Lider fortsatt av det, men har nå endelig begynt på et par. Håper å fullføre ;) Fine votter du har laget :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Strikka votter er jo et særs nyttig plagg, så kjenner at det er godt å ha kommet over skrekken:) Om det gjelder for votter i voksenstørrelse strikka etter mønster, gjenstår å se...

   Slett
  2. Jeg har startet på wood hollow mittens...kremt. Det er mer tommelen jeg har angst for enn votten i seg selv. Strikka lua i samme mønster først så jeg kom inn i det. Går bra så langt, hehe.

   Slett
  3. Hvis du får til de, er du iallefall over skrekken:)

   Slett
 3. Så fine de var! Gøy med votter på gjerdet, stilig bilde ;)

  SvarSlett
 4. Takk for det! Bl mange fine/artige bilder av vottene på gjerdet, men syns ikke jeg kunne pøse på i innlegget ;)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!