7. okt. 2012

MorosettLillesøster har fått ny genser og bukse.
Høstgarderoben til de små begynner å ta form :)


 

Det er noe rart med passformen på denne genseren. Liggende flatt ser den fin ut, men på blir den litt for stor over brystet. Den legger seg liksom i en liten bølge ut fra kroppen. Forhåpentligvis går dette seg til når eieren vokser.
I tillegg til at bærestykket er litt stort, er det helt klart noe feil med hvor ermene skal anlegges. Se bare hos Lena hvordan resultatet ble da hun fulgte oppskriften til punkt og prikke. Jeg prøvde genseren på Lillesøster underveis, top-down er kjekt sånn sett, og måtte rekke opp et helt erme og mye av bolen. På ferdig versjon strikka jeg bare en drøy centimeter før jeg satte av masker til ermer. Syns også ermene var i trangeste laget, så tok to masker fra bolen til hvert erme. Garnet har god spenst, jeg liker garnet! Skulle jeg strikka genseren igjen, tenker jeg det hadde gått helt fint å gå ned en halv pinnestørrelse på bærestykket og særlig på halskanten.
Buksa sitter kjempebra på. På tross av manglende strikk i livet sklir den ikke ned. Har tenkt å sette i strikk - i-cordbånd, som oppskriften foreslår, er lite praktisk til unger. Jeg har gått ned på strikkefastheten for å få den litt tettere og fastere og som vanlig har jeg lagt til endel på lengden.
Når jeg bare fikk gjort de nødvendige endringene, ble dette et fint og moro sett!
Og fargene? Knall! Jeg unngår rosa så lenge jeg kan!
 Mønster: Morosett fra Pickles størrelse 1-2 år. 

Garn: Pickles extra fine merino, fargene steinrøys ca 115g, sitronskall ca 55g, frisk vår ca 50g og lilla lupin ca 45g.
Pinner: 4,5 på genseren, 3,5 på buksa.
Endringer: Som nevnt + ekstra lengde på bol og ermer.

10 kommentarer:

 1. Så stilig sett! OG virkelig herlige farger!!!!! Da jeg ser hvordan du måtte gjøre om på genser-mønsteret, tenker jeg; typisk Pickles! De har mange artige ideer, men passform er de dårlige på, synes jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for hyggelige ord! Ja, her stemte passformen iallefall ikke. Heldigvis gikk det bra tilslutt med denne genseren, men synd at uerfarne strikkere ikke kan følge oppskrifta slavisk.

   Slett
 2. knallfint og sprekt sett!
  Godt jobba med tilpasningene :O)
  Fint at du deler dine erfaringer med mønsteret, så kan man være litt obs.
  Slike rundfellingsgensere blir kanskje gjerne litt vide over brystet, har iallfall den erfaringen selv, med andre mønster.
  Sjarmerende bilder, hun ser ganske så fornøyd ut - :O)
  blir sikkert et supert ullsett å ha i vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar! Ja, det er det jeg tenker; genseren er litt stor over brystet fordi lillesøster er litt sped.

   Slett
 3. Ååå, så herlige farger!! Har også strikket denne genseren og er enig i at fasongen er merkelig! Mønsteret på bærestykket er så fint, synd at oppskrifta ikke er litt mer gjennomarbeidet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå måtte jeg inn og se på genseren du har strikka:) Hurra for spreke farger! Takk for kommentar:)

   Slett
 4. Herlig sett til lita snuppe! ... og gøy å se at andre også strikker i annet enn rosa til jenter! Vi har flere ganger fått kommentar om den lille gutten når hun ikke har typisk jentefarger på... men jeg er veldig glad i blå og grønn også da;)

  Med kommentarer om oppskriften rundt forbi tror jeg nok jeg hopper over denne modellen... selv om den er artig i bildeform...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det med jentefarger og guttefarger er igrunn noe stort tull! Godt vi er flere som syns det:)

   Slett
 5. Utrolig fin fargekombinasjon! Takk for at du deler mønstererfaring, denne står nemlig "i kø" hos meg også :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Pickles kommer med oppdatert oppskrift på bloggen snart - hvis du har kjøpt boka har du den allerede. PS: Jeg har strikka kjolen i det nye mønsteret:)

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!