21. des. 2012

Nøstebarndress type larve
Min første Nøstebarndress er ferdig og tatt i bruk. Snakk om kålormkostyme! Her blir det ikke matchende lue!
Det limegrønne garnet er virkelig gyselig, skjønner ikke at jeg kjøpte det, selv på salg, men sammen med det mørkegrønne går det an. Ganske fint, veldig friskt! Lillesøster er varm og god og sikkert takknemlig for at mamma satt oppe til halv tre en natt og gjorde dressen ferdig - det var jo meldt så kaldt vær. Nordlendinger fortsetter nemlig å like værmeldinga selv etter at de har flytta "sørpå".
To runder med hver farge = veldig få tråder å feste til slutt = det liker jeg! Der det var mulig har jeg spyttpleisa for å slippe unna enda noen trådfestinger. Det er også lekkert med plagg der det bare er festa tråder i overganger, på litt "usynlige" steder. Jeg klarer iallefall ikke å feste tråder midt i strikketøyet uten at det syns litt. Underveis stussa jeg over at beina skal være så vide og ermene forholdsvis trange. Måtte endre litt på det. I alle oppskriftene fra Nøstebarn gis det rom for tøybleier, noe som gjerne gir for mye vidde for papirbleieromper.

På tross av at jeg ikke har den populære lidelsen vrangmaskeaversjon, vil det alltid være raskere å strikke rundt enn fram og tilbake. Hadde lyst å prøve en ny metode, jeg har sett den hos Vibeke, for knappeåpningen som går ut på å hekle en festekant før klipping isteden for å sy med maskin. Jeg la opp tre ekstra masker sånn at heklekantene og klippinga skulle bli oversiktlig for meg. Da dressen var klipt opp, måtte jeg renklippe litt før jeg plukka opp masker langs heklekanten til stolper.

Syns det ferdige resultatet ble bra med nesten flat overgang mellom striper og stolpe.
Tips hvis du også vil prøve: Bruk en tynn heklenål! Er det forresten sånn at man kan klippe i ubehandla ullgarn uten "sikring"? Syns å huske at jeg har lest det et sted...
Knappene har jeg kjøpt hos Stephanie på etsy. Rimelige knapper og rask levering - jeg får prøve å glemme litt hvor mye penger jeg tidligere har brukt på helt identiske knapper i butikk.
Mønster: Heil dress i dobbelt 2-trådsgarn #1925 i Strikk til nøstebarn av Kathrine Gregersen, str. 2 år.
Garn: Askeladen 2-trådsgarn, utgåtte farger, tilsammen ca 220g.
Pinner: 3,5 og 4,5
Endringer: 2r2v isteden for 1r1v i bordene for bedre hold. Droppa forkorta rader bak da nøstebarnmodellene er mer enn nok vide fra før og det ville ha klussa til stripene. Ekstra lengde på ermer og bein og litt ekstra vidde på ermene.
Lært noe nytt? Finfin metode for knappeåpning, lagret!

5 kommentarer:

 1. Åh, så fin den var! Virkelig fine farger til jenta di :) Jeg har også brukt hekleteknikken - helt genial og SÅ mye bedre enn symaskinmetoden, synes jeg :) Jeg fikk tips om å vaske plagget etter hekling, før klipping, og samtidig gni litt rundt heklekanten for at trådene skulle tove seg slik at alt satt bedre. men i utgangspunktet skal altså heklemetoden være helt trygg - maskene er visstnok "låst" fast. Jeg gjorde dette på kragejakken for et år siden ca, og den har vært ofte i bruk og ingen tråder har løsnet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var lurt! Jeg så at kanten "satte seg" etter vask, men jeg kunne jo godt ha hjulpet litt til også. Godt å høre at kanten blir varig :)

   Slett
 2. Oj, denne dressen har jeg ikke fått med meg! Så fin den ble - fine farger:-)Den teknikken med hekling og oppklipping skal jeg prøve ut på neste dress jeg strikker:-)Takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dressen ble launcha rett før jul - ei travel tid for mange. Hyggelig at du oppdaga den nå:) Dressen er brukt hver dag og ingenting har rakna, heldigvis - hekleteknikken holder altså over tid også:)

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!