28. jun. 2012

OsloanorakkenJeg handla "litt" da Pickles hadde salg på alpakkagarn her i vår, som vanlig ved garnhamstring uten veldig konkrete planer om hva garnet skulle bli til. Da Pickles hadde inspirasjonskonkurranse heiv jeg meg rundt, og noe av garnet ble til en Osloanorakk til Lillesøster. 

Bidraget mitt kom til finalen og jammen kom jeg på 3. plass! Vant et eksklusivt heklekroksett fra Tulip :)
Rillene er strikka med annenhver rille i ensfarga og multifarga garn, noe som gir en roligere og mindre stripete effekt enn bruk av multifarga garn alene. At grønnfargen og det multifarga garnet går ton-i-ton, gir også et harmonisk preg. Ble noen ekstra ender å feste bak der anorakken har noen vendinger for ekstra lengde, men skitt au.
Anorakken er supermyk og varm og sitter godt på. Gøy å strikke også, så da er alle fornøyde! Håper bare den passer til høsten også...


Mønster: Osloanorakk av Pickles, str 6-12mnd.
Garn: Pickles pure thick alpaca, farge artisjokk ca 260g og Abuelita tjukk merino multi, farge gult/grønt/ferskenrosa ca 30g.
Pinner: 5,5.
Endringer: 3 cm ekstra lengde på bol og ermer. Hetta er tilpassa Lillesøsters hode, og er derfor litt mindre enn lagt opp til.
Lært ny teknikk? Nei, men fikk øvd mer på pen sammenveving.

6 kommentarer:

 1. Aldeles nydelig! Jeg er stor fan av Abuelita tjukk merion. Har en del nøster av det i ymse farger. Må kanskje strikke noe av det i sommer :)

  SvarSlett
 2. Takk! Selv syns jeg det er vanskelig å treffe med strikkefastheten når jeg strikker med det garnet alene, jeg strikker for stramt.

  SvarSlett
 3. Veldig fin! Og godt tips det med å alternere mellom multifarget og ensfarget garn, jeg liker når det roer seg litt ned, men ennå har sjatteringer.

  Gratulerer med prisen!

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Med fare for å virke barnslig: Hey, monstermønster herself har vært innom her :D

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Og din versjon av Osloanorakken var skikkelig fin - velfortjent pris! :) Stikker nok innom her igjen, du strikker mye fint, ser jeg :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!