1. jul. 2012

Topp med rund salStoresøster har fått seg en sommertopp i deilig blanding av alpakka og silke. Vi tar nok ikke denne med på båttur akkurat, men sånn til litt pynting i varmen er den kjempefin
Som småjenter flest, elsker Storesøster rosa - aller helst skulle alt vært rosa. Hun henter stadig fram et babyrosa nøste og ønsker seg en kjole av det. Fordi jeg ser at visse rosafarger skjærer mot hårfargen hennes, prøver jeg å pense henne over mot lilla eller cerise (eller blå og grønn!) hva farger på tøy angår, så hun er ikke helt fornøyd med fargen her (som er mer lilla i virkeligheten). Neste gang!Toppen er enkel og grei å strikke. Glattstrikken var vanskelig å få helt jevn, som alltid med silkeblandinger, syns jeg. Halvveis opp på bolen leste jeg i Strikkelisas blogg at det er for lite med 2 riller i nedkanten for å unngå at den ruller seg opp. Samme her, bare å rekke opp og strikke flere riller. Da jeg skulle legge opp nye masker til skuldrene, brukte jeg den tynneste pinnen jeg har. Første forsøk med pinne 3,5 ble alt for slaskete og ikke fint.
Edderkopp, hvor?! Du lura meg! Storesøster, snart 4 år, kan ikke la være med å lage grimaser når hun ser et kamera, så hun må lures litt :)
Dagens sommervær i bakgrunnen...


Mønster: Topp med rund sal av Lene Holme Samsøe fra Sandneshefte 0808, eller gratis her
Garn: Drops baby alpaca silk, farge 3250, ca 100g
Pinner: 3 og 3,5
Endringer: Siden jeg skulle bruke et annet garn enn i oppskriften (Sandnes mini alpakka), ble det endel endringer. La opp til str 2 år, men strikka på tjukkere pinner og la til 5 cm på bolen. Strikka rillene nederst fram og tilbake isteden for rundt og sydde sammen splitten tilslutt.
Lært ny teknikk? Tynntynn pinne er lurt ved opplegg av mange masker underveis.

7 kommentarer:

 1. nydelig topp :)
  lyst til å prøve meg på en slik selv, men har aldri prøvd meg på annet enn r og v.

  SvarSlett
 2. Takk!
  Toppen består av rett, vrang og kast og ser kanskje mer komplisert ut enn den er :)

  SvarSlett
 3. Oppskrift printet og klar til strikk bare jeg får ferdig x antall andre prosjekter først. Nydelig, både toppen og jenta :)

  SvarSlett
 4. Superfin topp og takk for oppskriften :)
  Er lagt inn i "skalstrikkelista"

  SvarSlett
 5. Siden du hadde vore innom bloggen min, måtte eg jo skyndta meg inn her til deg å kikka. Og jammen meg, her var det masse fint! Må legga den til som ein favoritt!
  Eg synes og at Baby Alpaca Silk til Drops blir ujamn, men ved å la den få seg et bad i lunka vatn med Milo så blei det ekstremt mykje bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Har skylt den opp, men bare i vann - liker ikke lukta av Milo. Den har kanskje kommet i en parfymefri variant også når jeg tenker meg om, men jeg bruker andre typer vaskemidler for ull enn så lenge.

   Slett
 6. For ein pen topp!
  Det du skriv om rosa og hårfargen er kjent her. Har aldri hatt rosa plagg anna enn truser - har alltid styrt godt unna. Tomatraud, derimot - -.
  Snart 50, blir spennande å sjå korleis fargen blir etter kvart.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!