25. jun. 2013

Tøysetopp i sommerullLillesøster nyter en stille morgen på trappa i sin nye topp. Kommer det noen motorsykler i dag? Eller kanskje en lastbil? Bussen kommer helt sikkert oppe på veien innen mamma er ferdig til å dra. Det er litt kjølig denne junimorgenen, så det er godt å ha trøye under den nye toppen. Mamma prøver ut et nytt garn, det er visst mest av bomull - mjukt og deilig og lett. Garnet er litt ujevnt påstår mamma og burde kanskje strikkes på tynnere pinner, men dette fungerer for meg. Fargene er kule! De skulle visstnok egenlig brukes to og to til stripete luer til Storesøster og meg, men så var det for lite hold i garnet. Hold? Hvem vet hva det betyr, da.
Er det en tøysetopp, sier du? Ok!


Mønster: Tøysetopp av Pickles, str 2 år
Garn: Pickles Summer Wool, ca 85g fordelt på fargene 014, 020, 015 og 012
Pinner: 4,5
Endringer: Triksa litt til sånn at all rillestrikken ble i samme farge.

12 kommentarer:

 1. For en fin tøysetopp! Og for å ikke snakke om den skjønne tøysejenta:-)

  Fine farger du har valgt! Jeg holder også på å strikke med det garnet. Veldig mykt og godt men enig i at det er lite hold. Sliter veldig med strikkefastheten - strikker så løst med det. Det blir nok bra til slutt da;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Guro!
   Jeg tror det er den ujevne spinninga som gjør at det blir vanskelig å holde strikkefastheten. Ja, også det at det faktisk er bomull. Jeg liker garnet, kanskje til og med bedre enn den rene bomullen fra Pickles.
   Blir spennende å se hva du strikker på :)

   Slett
 2. Du var hakk i hæl med Tøysetoppen, ja! Kjempefin:-) Jeg syns garnet passet godt til prosjektet, jeg. Håper det holder seg i bruk, kanskje det blir action-bilder med hun som skal få den etter neste helg.
  Egentlig er det morsomt å strikke det samme, men med forskjellige farger og garn. Kunne vært en idé for "felles blogging og strikking", kanskje? Alle begynner på et mønster samtidig, og så velger vi garn og mønster etter innfallsmetoden... Kunne vært gøy det?!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja!!! Det gjør vi! Veldig greit at det er et prosjekt som blir relativt fort ferdig, kanskje? Jeg brukte f.eks. tre kvelder på tøysetoppen. Hvordan skal vi "organisere" oss?

   Etter en dags bruk i barnehagen ble det endel løs bomull å ta av toppen (spesielt i nedkanten), men ikke mer enn at det var greit. Har tro på dette garnet :)

   Slett
 3. For en nydelig topp, og for ei søt jente! Dette garnet har jeg ikke prøvd før.

  Jeg har forresten byttet adresse til lykkeplagg.blogspot.no, har du lyst til å oppdatere linken i bloggrulla?

  SvarSlett
  Svar
  1. Trodde jeg hadde gjort det! Fikses straks:)

   Slett
 4. Kul topp. Er kanskje en ide til å bli kvitt litt restegarn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det gikk med ca 35g av lilla og 15-20g av de andre fargene, og har du flere farger trenger du jo enda mindre av hver - supert resteprosjekt, altså :)

   Slett
 5. Hihi, gøy å lese fra jentungen sitt ståsted!! Knallfin denne her :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Kjøretøy er viktigere enn strikking for lillemor, håper det skal svinge andre vei etterhvert ;)

   Slett
 6. Åhh, herlig tøysetopp og for ei skjønn jente med glimt i øyan :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!