11. nov. 2014

LillenøkkenLillenøkken har en dårlig dag. Alle kan se hvorfor. Det går jo ikke an å ha troverdighet som skummelt, mystisk uhyre når man er iført genser og lue. Men, mammanøkken er sjefen og hun insisterer på ull nå når det har lagt seg is på tjernet. Grmf!
Som om ikke vottene "Nøkken" er ville nok, måtte jeg tøyse litt mer. På oppfordring fra Vottelauget, må vite! Maskeantall og fellinger er fulgt, og øye og lus er med - ellers fri fantasi.
Hadde jeg hatt bedre tid, skulle jeg nok fått detaljene finere. F.eks at tommelen med lus da skulle ha kommet ut av en svart genserstripe, ikke en grå. Det er vel likevel større fare for at disse vottene ikke hadde blitt noe av hvis jeg hadde hatt den ekstra tida. Rakk heller ikke vask før foto, men jeg vet jo at dette tynne, deilige garnet blir ennå mjukere og litt tettere og jevnere etter en runde i vaskemaskinen. Jeg valgte vrangbord nederst for å få en vott som sitter godt på Storesøsters tynne håndledd. Hun har valgt fargen på pupillene selv, så er vi kanskje ett steg nærmere at vottene kommer i bruk.Sånne spredte lus er ikke så lette å få til å se tilfeldig utplassert ut. På barnevotter syns jeg tre masker er nok mellom hver lus eller tvinning, så det måtte bli noen tvinninger. Ser antydning til selbu-mønster både her og der, men jeg har ikke rekket opp noe av den grunn. Det hadde sikkert blitt sånn på neste forsøk også.Passe skumle opp ned også! Ser ut som slanger som har klart å krype opp i bøkehekken - for det fins vel stripete, prikkete slanger med dusketunger?!Garn: Holst supersoft, utgått gråfarge, ca 10g, 2-tråds merino fra Nøstebarn, svart, ca 10g og natur, ca 5g.
Pinner: 2,5 og 3

10 kommentarer:

 1. Haha, kjempemorsomme! Du får nok ikke lov å strikke gammeldagse, kjedelige votter etter dette!

  SvarSlett
 2. Herlige! Utrolig kreativ og morsom twist på Nøkken-vottene! Jeg krysser fingrene for at du vinner, synes dette var skikkelig stilig :)

  SvarSlett
 3. Disse kommer helt sikkert i bruk og vekker garantert oppsikt! Godt jobba!

  Klem

  SvarSlett
 4. Ja, no kan Lillenøkken vere glad for at Mammanøkken var så lur at ho gav han hue og genser! For som du allereie veit, har du med desse kreative vottane vunne fantasi-prisen frå Vottelauget! No treng vi berre postadressa di, slik at du får Sjølingstad-garnet. (Premie nr 2, mønsteret på Eventyrlua, får du direkte frå torirot på Raverly). Adressa mi er frida.fielding(krøllalfa)yahoo.com

  Helsing Frida & Vottelauget
  http://eventyrligevotter.blogspot.de/2014/11/vinnaren-av-fantasi-prisen-er.html

  SvarSlett
 5. De er supermorsomme! Jeg lo meg nesten fillete av beskrivelsen av den strenge mammnøkken.

  SvarSlett
 6. Så stilig versjon av nøkken!!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!