16. jan. 2015

FanakofteEn klassiker har kommet i hus, eller rettere sagt i hytte, ettersom det har vært lite bruk for varme plagg her på regnkysten så langt denne vinteren.
Storesøster blir mer og mer motvillig til å gå med strikka plagg (det ligger en nesten ubrukt Bella i skapet, blant annet), så dette blir det siste store plagget jeg prakker på henne på en stund. Vimpelgenseren passer fortsatt, så det trengs ikke så mye nytt ennå, strengt tatt.

Se på den lille skiboms-spira mi, så kul og søt. Jeg er ikke så fan av å spare på alskens fra alle tider, men retro skibriller kan jeg like og sender en takk til mannen.

Denne kofta er mitt første møte med det forholdsvis nye ull-alpakkagarnet til Rauma. Jeg er litt blandet i kritikken. Tror jeg framover kommer til å bruke det til småplagg som votter og luer, heller enn større plagg. Det er kløfritt og mjukt, men for løst og slapt for min smak. Det delte seg hele tiden under strikking, noe som var ekstra irriterende på rettstrekkene uten mønsterstrikk der jeg kunne fått opp tempoet hadde det ikke vært for all delinga. I tillegg syns jeg rødfargen sitter for dårlig, den blør inn i det hvite. Jeg har ikke turt å vaske kofta ennå, men har notert meg at eddik i vaskevannet kan hindre fargeblanding. Til slutt er jeg noe undrende til at strikkefastheten til dette forholdsvis tjukke garnet er oppgitt til 26m/10cm, det samme som Finullgarnet fra samme leverandør. Etter flere forsøk med tynnere pinner, ga jeg opp og la heller opp til en mindre størrelse.

Mønster: Fana med rundfelling (modell 226-3), hefte 226R fra Rauma, str 4år.
Garn: Tumi fra Rauma, farge rød 0588, ca 200g og hvit SFN10, ca 150g
Pinner: 2,5 og 3
Endringer: Strikka etter lengdemålene til str 8år.


10 kommentarer:

 1. Så fin! Veldig stilig i rødt og hvitt. Og veldig søt og kul skiboms-spire, jeg fikk flashback til meg selv i den alderen med en gang jeg så de brillene!

  Fint at du skriver utfyllende om garnet forresten, jeg har liksom inntrykk av at alle elsker Tumi, så det er greit å få et litt mer nyansert bilde.

  SvarSlett
 2. Den er vel nok flot og hvor den klæder din datter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Velkommen til bloggen!

   Slett
 3. En flott kofte du har strikket! Synd du ikke ble fornøyd med garnet, når du har lagt så mye arbeid (og penger) i denne koften.

  SvarSlett
 4. Veldig fin! Hun kledde rødfargen skikkelig godt:)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fin den var! Fana er en klassiker med rette :) Er mønsteret fra Rauma også? Så de hadde et nytt hefte med rundfelling til barn.

  Jeg har også begynt å strikke på en kofte til sønnen i Tumi. Foreløbig liker jeg garnet veldig godt men stusset også over strikkefastheten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja mønsteret er fra hefte 226R fra Rauma.

   Slett
 6. Så flott genser! Jeg har aldri prøvd dette garnet, men det er kjekt å lese andres erfaringer!

  SvarSlett
 7. Veldig flott jakke! Fana jakke er en sikker vinner. Håper jenten din blir fornøyd og bruker den masse!

  SvarSlett
 8. Så flott Fanatrøye, og så kjekt at den er med rundfelleing :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!