16. mar. 2015

Gave-Loppa
Da mønsteret til Loppekofta ble utgitt i fjor høst, bestemte jeg meg for å strikke den uten å kjøpe mer garn. Jeg kjøper stadig enslige nøster fra kurvene utenfor garnbutikker (og tenker de kan bli votter) så farger har jeg nok av. Har fått med meg at slanking av garnlager eller kjøpestopp er et hett tema blant strikkere, men for meg er utfordringen å skulle sette sammen farger på egenhånd - jeg syns det er vanskelig. Jeg brukte noen forsøk på finne de fire mønsterfargene, en lysere gul og flere blåfarger ble forkasta underveis. Bunnfargen skulle ideelt sett vært lysere, men jeg bestemte meg for å gå for de fire nøstene (med gammel innfarging) jeg hadde i denne blågrå fargen.
Om jeg er en prosesstrikker? Eh, ja.
For å få bunnfargen til å rekke, måtte jeg planlegge godt. Jeg økte strikkefastheten og delte opp garnet til ermer og bol. Jeg strikka ermene først for å sikre meg at de ble lange nok og starta den nederste borden litt tidligere enn møsteret legger opp til. Noen omganger med glattstrikk i kantfargen før vrangbord og enda litt bunnfarge ble spart. Nervepirrende, altså! Jeg sparte også litt på å bare ha fem oppklippsmasker. Kunne spart enda litt mer ved å strikke innsvinget liv, men det glemte jeg i all spenninga. Litt irriterende, mottageren hadde kledd det.

Andre endringer jeg gjorde var å bare vende en gang i hver vendesekvens på ryggen, og så kunne jeg ikke dy meg for å felle den ene maska som hindra at lusene ble symmetrisk på hver side av knappestolpen.

Båndet som skjuler klippekanten er til minne om min venninnes lille dvergdachs, som dessverre ikke fikk oppleve matmors 40-årsdag.

Gratulerer med dagen og takk for at du stilte opp som modell!


Mønster: Damejakka Loppa av Pinneguri, str M
Garn: Pt2 fra Rauma i fargene 07, ca 200g, 31, ca 100g, og 10-20g av fargene 451, 87, 65 og 24.
Pinner: 3,5 og 4
Lært noe nytt? Pyntebånd over klippekant sys på med lange sting for å unngå pølsetendens på forsida. Det holder med pølser på innsida, knis.

10 kommentarer:

 1. Nydelig! Og så likte jeg omtanken bak valg av bånd <3

  SvarSlett
 2. Veldig fin. Imponerende bruk av garnlageret!

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Nervepirrende med prosjekter hvor man mistenker at man har for lite garn - imponert over at du tok sjansen på å gå i gang med kofte i voksenstørrelse med det som utgangspunkt.

  SvarSlett
 4. Kjempefin! Nervepirrende med prosjekter hvor man mistenker at man har for lite garn - imponert over at du tok sjansen på å gå i gang med kofte i voksenstørrelse med det som utgangspunkt.

  SvarSlett
 5. For en flott versjon av Loppa! Lekre farger!! Garnmengdespørsmålet ga nok ekstra spenning i strikkingen - bra det holdt. Også så fint med kantbåndet med hund på, det ble nok satt pris på.

  SvarSlett
 6. Utrolig fin kofte i litt overraskende fargekombinasjon! Hadde ikke kommet på å sette sammen disse fargene selv, men det ble veldig vellykket. Imponert! Heldig venninne du har :-)

  SvarSlett
 7. En nydelig jakke som kler modellen veldig godt! Kan nesten lure på hvordan du klarte å få den til å passe så godt med begrensa garnmengde. Et mesterverk spør du meg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Den fargekomboen var jo kjempefin :)

  SvarSlett
 9. Nydelig kofte! Og kjempefin fargekombinasjon! :-)

  SvarSlett
 10. Den var kjempefin! Jeg har også lyst til å strikke denne, men så er det dette med å finne de rette fargene da...For mye å velge i!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!