4. jul. 2012

Aestlight shawlJeg har lenge hatt lyst til å strikke et lett og luftig sjal. Aller helst skulle sjalet bestå av mye rillestrikk. Ikke bare er det enkelt med alle de rette maskene, jeg syns også at rillestrikk er finere i sjal enn glattstrikk. Jeg vurderte flere mønster før jeg satte igang, f.eks Arroyo, men etter å ha sett nydelige eksemplarer av Aestlight hos Monstermønster og to vrange, bestemte jeg meg for dette.

Syns sjalet var kjempegøy å strikke og mye raskere enn jeg trodde på forhånd. Særlig partiet med åpen hullstrikk, eller Bird's eye som det kalles i mønsteret, gikk unna i en fei. Taggekanten, som består av over 30 spisser, greide jeg ikke å lære meg utenat. Litt tregt å måtte kikke i oppskriften for nesten hver eneste pinne - typisk etter-ungenes-leggetid-strikk... Likevel har jeg lyst å strikke flere :)
Etter blokking er sjalet ca 140cm bredt og 65cm langt.
Bildene er tatt i barnehagen der Storesøster har sine siste dager før hun skal begynne i friluftsavdeling etter ferien. Sjalet er en gave til Gro som har fulgt henne gjennom de tre første årene i barnehagen. Mens det har vært mange vikarer og utskiftninger av ansatte, har Gro alltid vært der og tatt vare på jenta vår. Tusen, tusen takk Gro!Mønster: Aestlight Shawl av Gudrun Johnston, største størrelsen
Garn: New Zealand Lammeuld fra Filcolana, farge 247, ca 75g.
Pinner: 4
Lært noe nytt? Ja, masse! Lest oppskrift på engelsk, ny måte å øke på, Bird's eye, taggekant... Det meste var nytt for meg her. Har også blokka for første gang.

7 kommentarer:

 1. Imponert!
  Jeg har en drøm om å kunne strikke et slikt en gang. Men oppskrifter på engelsk skremmer meg enn så lenge ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok litt forskjell på hvor vanskelig det er å følge oppskrifter på engelsk, så det gjelder kanskje å velge med omhu? Denne oppskriften har en oversikt av forkortelsene, så den kan anbefales i så måte. Brukte nettordbok bare èn gang :)

   Slett
 2. åhh! Jeg har så lyst til å strikke fine sjal, men tar det for lang tid (inni hodet mitt) så gidder jeg ikke prøve en gang.

  Heldige Gro som får fin gave da. Hun kommer nok til å huske jenta di for alltid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gro har så veldig fortjent en påskjønnelse, sjalet er henne vel unt!

   Slett
 3. Nydelig i lilla! Det ble kjempeflott! Og skjønn modell :) Aestlight er ennå på topp-tre-lista på sjal, for det fungerer så pent på, selv om jeg bruker det rundt halsen som skjerf.

  SvarSlett
 4. Takk! Og takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 5. Takk for at du ville feire sammen med meg!

  JA, det er et nydelig sjal! Lekkert i lilla her hos deg:)

  God helg!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!