9. jul. 2012

Midtsommer babyteppeUnder fotball-EM måtte jeg ha noe enkelt tv-strikk (ja, jeg er interessert på ordentlig!). Da passa det ypperlig at Pickles nettopp hadde lansert et nytt babypledd - et i bomull, til sommerbruk. Lillesøster, som skal sove i vogna denne sommeren og sikkert en sommer til, har fått seg nytt teppe :) Det har vært i bruk noen uker nå og er akkurat passe luftig og lunt. Og mykt!Her går det an å gjemme seg litt og leke borte-tittei med mamma :)

Garnfargene er valgt etter fargene på vogna, men ser jo at det grå skinnet ikke matcher like bra... Liker spesielt godt honningfargen, den er overraskende fin! Teppet måler 90x65 cm (Pickles har ikke oppgitt mål). Det rosa feltet ble strikka under semifinalen mellom Spania og England - altså tok det meg drøye 2 timer å strikke et fargefelt. Jeg la fra meg strikketøyet under straffekonken ;)Mønster: Midtsommer babypledd med liten lue fra Pickles, gratis her.
Garn: Pickles thin organic cotton, farger Bomullseng ca 165g, Honning ca 25g, Korall ca 25g og Hassel ca 50g.
Pinner: 7
Endringer: La opp 20 ekstra masker etter å ha strikka 30 cm og innsett at teppet ble for smalt for Lillesøster som ikke lenger er en baby. Strikket et fargefelt ekstra for ekstra lengde. Hvis jeg skal strikke flere slike tepper, skal jeg gå ned en pinnestørrelse på rillestrikken i begynnelsen og slutten av teppet.
Lært ny teknikk? Teknikken er ikke ny, jeg kan allerede rettmasker og masker løst av pinnen (hehe), men effekten er ny for meg. Stilig!

4 kommentarer:

 1. skal si du er flink til å strikke! Her kommer jo den ene lekkerbisken etter den andre :)
  Nydelige farger, ser veldig deilig ut å ligge med i vogna.
  Det hadde nok gjort seg med en voksenversjon også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg lærte å strikke som 4-åring og har gjort det siden ;) Det som taler mot voksenversjon er prisen (dyrt garn) og antall masker, hehe :)

   Slett
 2. Kjempefint teppe ja! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Hendene tørka ikke ut, heldigvis ;)

   Slett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!