12. feb. 2013

Snorkedress med lue


Se på denne lille tulla! 1 måned ung og kjempesøt:)
Endelig fikk jeg strikka en bitteliten dress i merino. Mine egne barn er født om sommeren, så det har blitt lite av det til nå. Hurra for venner som fortsatt produserer!
Passende lue til er kjekt når fargene er såpass spesielle som her. Mens dressen sitter fint på og dekker hender og føtter godt, er lua litt stor. Kanskje jeg skal sette noen snorer i? Babyluer er vanskelig å få passe, syns jeg. Jeg strikka først en som jeg syns så alt for liten ut, typisk altså.
Dressen er en størrelse mindre enn den minste i oppskriften. Dette kom jeg fram til etter å ha strikka hele bolen uten å oppdage at oppskriften var oppdatert med nye maskeantall. Jeg var fornøyd med bredden på bolen, men syns at skulderpartiet med rillestrikk ble alt for voldsom - hvis det er noe nyfødte babyer ikke har, er det hals og skuldre. Dermed ble det opprekking og justering av bærestykket (økte en gang færre og endte opp med samme antall masker som i den utdaterte oppskriften for resten av dressen). Den ferdige dressen er ca 53 cm lang, målt uten kragen.
Hvis du nå sitter og tenker "ånei, hun kommer til å vokse ut av den på en uke", kan jeg berolige med at garnet er av den svært tøyelige sorten. Dypp dressen i vann, strekk den litt og heng den til tørk på en henger og jeg lover at den passer til snøen har smelta. Rulling i håndkle mens våt er også et tips.

Så håper jeg at dressen og lua vil bli mye brukt og at lillefrøkna sover og sover og lar mamma hvile litt. Under fototagninga var det iallefall ingen tvil om at dette er en gjespedress:) Takk til foreldrene for at jeg kan bruke bildene!
Mønster: Snorkedress og Maltes vinterlue av Pickles.
Garn: Pickles extra fine merino, farger platina ca 210g, flamingo ca 30g, jordbæris ca 10g og lyseblåtimen ca 5g. 
Pinner: 5,5
Endringer: Nedjustering av størrelse på dress.

10 kommentarer:

 1. Åååh, helledussan, blir jo bansjuk her! For ei skjønn tulle i nydelig dress! Fine delikate farger til en helt fersk baby. Den snorkedressen virker bare å være så god på:-)

  SvarSlett
 2. Gu kor nydelig kombinasjon av baby og dress! Nå fikk du tilført enda et plagg på strikke-listen min! Vet ikke om det var fargene eller den utrolig søte babyen som gjorde utslaget ;)

  SvarSlett
 3. så heldig lita frøken!
  nydelige farger!

  SvarSlett
 4. Nydelige farger på snorkedressen! Rart hvor forskjellig den kan se ut ifht fargevalg, så liksom så veldig anderledes ut enn den jeg nettopp strikket... Men et artig prosjekt å strikke, det var det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her gikk jeg inn for det sukkersøte:)

   Slett
 5. Åh, så nydelig - både dress og snorkfrøken ;)

  SvarSlett
 6. For en nydelig snorkedress på ei søt jente! Fargene var kjempefine!

  SvarSlett
 7. Denne dressen så snorkende god ut! :)

  SvarSlett
 8. Herlighet så nusselig! Den fargekomboen på dressen var helt nydelig spør du meg!

  SvarSlett
 9. Så fin den var! Skal begynne på denne når jeg får vite kjønnet i magen. ;)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!