25. feb. 2013

Votter: StripeleikKan jeg få presentere: Februarvottene i Projo vottesamstrikk!
Syns jeg brukte hundre år på disse - vertikale striper er jammen tidkrevende. Opprekking av både hånd og tommel stjeler også tid, så kan vel ikke akkurat skylde på mønsteret:) Vottene ble til meg selv etter at jeg strikka dem lange og smale. Kjempefornøyd med fargene! Det røde garnet vet jeg dessverre ikke fargekoden til. Det er korallrødt med en anelse gule/orange meleringer og helt nydelig - jeg ønsker meg en genser i det. Det grå gjør vottene akkurat passe hverdagslige og anvendelige, syns jeg.
Når man strikker vertikale striper, eller kanskje mønsterstrikk forøvrig, er det viktig at man holder samme tråd foran og bak gjennom hele arbeidet for å unngå at dominant farge veksler. For meg betyr dette at den ene tråden holdes på venstre finger som vanlig, mens den andre holdes i høyre og "kastes" på på samme måten som unger gjør når de nettopp har lært å strikke. Ja, eller som det ser ut som mange amerikanske strikkere gjør på youtube - dette forundrer meg. Det går jo så utrolig sakte framover når man strikker sånn.

Uansett: Jeg har gjort mitt beste for å unngå at den ene fargen ble dominerende. Siden jeg har sett meg blind på stripene og snart blir helt hypnotisert, klarer jeg ikke å bestemme meg for om jeg har klart det - hva syns du?Garnet jeg har brukt er ganske ujevnt spunnet og gir et rufsete resultat, rustikt om du vil, som jeg liker. Ved å snu om på fellingene og dermed unngå luftmaskeradene på tuppene, har jeg forsøkt å gjennomføre dette preget av ujålete hverdagsvotter. Ingen som skjønner hva jeg mener? Jeg har strikka 2 sammen etter midtmaska og 2 vridd sammen før midtmaska isteden for det diagrammet viser, nemlig motsatt.

Takk til frk.Snupp for garntips! Jeg pleier ikke å være så veldig prisbevisst når det gjelder garn, men det er jo greit å vite at man faktisk kan strikke seg et par votter for ca 20kr.
Mønster: Stripeleik av Marianne Nesse
Garn: Gjestal ullteppegarn, farger 23 og 25, ca 30g av begge og Blackhill Højlandsuld, ukjent farge, ca 3g.
Pinner: 2 og 2,5, 3 på tommel.
Endringer: Ja, for å passe de lange hendene mine.
Lært noe nytt? Tommelkile - nyttig kunnskap!

6 kommentarer:

 1. Vottene dine ble flotte i supre farger!

  SvarSlett
 2. Hvor er de bare flotte og de ser rigtig dejlig varme ud!

  SvarSlett
 3. Veldig pent strikka, god balanse mellom fargane, og pen tommelkile. Likar avfellinga di - må prøve den, trur eg.

  No skal eg snuse meir i bloggen din - for den ser spennande ut :o)

  SvarSlett
 4. Hei!
  Kjempefine votter og kjempepent strikket. Gode farger har du også valgt. Tålmodighetssarbeid lønner seg. :) Takk for tipset om fellingå.
  Du lager mye fint, titter snart innom igjen. Gleder meg til å se ditt neste prosjekt.
  Berit

  SvarSlett
 5. Superfine! Har hatt lyst til å strikke med vertikale striper lenge, men tar meg aldri tid til det. Imponerende arbeid!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!