28. feb. 2013

Raggsokker til mini og litt tull om bøker

Nye sokker til Lillesøster er på plass i kurven. Egentlig strikker jeg på noe stort til meg selv, men typisk nok blir det småprosjekt ved siden av. Mens det store har vært på gang har jeg strikka to par votter, tre luer og nå disse små sokkene. Alpakkasokker er kanskje ikke de mest slitesterke, glatte er de også, så de passer nok best som sovesokker. 
Mange av småplaggene jeg strikker kommer aldri i bloggen (jeg burde skjerpe meg). Unntaket i dag skyldes at jeg ville herme etter Merete og vise fram strikkebokbeholdninga mi, sånn for moroskyld. Og moro ble det! Mens Merete har imponerende 166 cm bøker, har jeg 9. Ikke noen hyllesluker denne gjengen som består av hele åtte bøker. 8, altså.

Lillesøster syns de 9 bokcentimetrene er helt topp å sitte på og er riktig så fornøyd med sokkene også. Men så avdekkes en skandale: Mamma har ikke strikka noe fra den eneste interessante boka i stabelen, den om dokkeklær. Den! Den! Lillesøster er overbevisende tross sitt begrensa ordforråd. En vakker dag, lille venn. Forhåpentligvis mens du fortsatt er liten.
Mønster: Raggsokk til mini og mamma av May Langhelle, fra boka Myk start, str 9-12mnd
Garn: Drops alpaca, farge 0501, ca 25g
Pinner: 3
Endringer: Strikka felling helt fram på tåa - sammenveving blir i overkant jålete for sovesokker til barn. Strikka litt kortere legg.
Lært noe nytt? Første gang med wrap and turn-hæl - jeg likte den.

5 kommentarer:

 1. Søte sokker:-) Liker også godt den oppskrifta. Og 9 cm med strikkebøker er bedre enn ingenting;-) Jeg ble også insprirert av Monstermønsters 166 cm - har ikke i nærheten selv - men ble inspirert til å se litt mer i min egen boksamling.

  SvarSlett
 2. Hehe, så gøy! Dette minner mer om min strikkebokhylle ;) Ikke bare har vi omtrent samme antall, men vi har flere like bøker også :) kjekt med sovesokker, kalde tær er ille på kveldstid!

  SvarSlett
 3. Moro å se hva slags bøker andre har! Myk Start og Strikk til Nøstebarn synes jeg er obligatoriske til strikkende småbarnmødre,så mye inspirerende som er i dem. Hvordan er strikk og tov-boka? (Jeg er ELENDIG på toving...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, toving er vanskelig! Ikke har jeg fått noe hjelp av boka heller;) Den har nok kommet i hus som velkomstgave i en eller annen bokklubb, men jeg er visst ikke så begeistra for jålete strikkahatter og vesker likevel, hehe. Strikk til nøstebarn er godt brukt - kanskje jeg skal teste tovavottene også snart:)

   Slett
 4. Vildt søde sokker og hun ser ud til at være glad for dem!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!