13. mai 2013

Med rullehals på Svalbard

Dette er meg og den nye strikkahalsen min på Svalbard i april. Midnattsol, finvær, fantastisk natur og scooterkjøring var noen av ingrediensene. I tillegg til besøk hos bestevenninna mi fra barndommen:) Takk for turen, Lisbeth! Jeg kommer gjerne tilbake!

Venninna har bodd i Longyearbyen i flere år og tok meg med rundt på Spitsbergen - tenk å ha privat omviser med egen scooter å låne meg! Jeg kjørte da også snøscooter for første gang, skikkelig moro! Tror nøkkelen til suksess når man kjører scooter på 78 grader nord, er skikkelig bekledning og en god guide. Alt på stell her med andre ord.
Her er vi ved Villa Fredheim, Hilmar Nøis' fangsthytte ved Sassenfjorden. Håper ungene som ble født og vokste opp her, med den fantastisk utsikten til Tempelfjellet, hadde godt med ullklær på. Fangstmannen selv overvintret 38 ganger i denne hytta - like mange vintre jeg har levd - det er helt utrolig å tenke på.
Hjelmsveis, hals og en fornøyd turist under Von Post-breen i Tempelfjorden. Det vil si, på den islagte Tempelfjorden.
Ikke gå nærmere!Siste dagen fikk halsen bli med under snøen. I den røde stroppen nede på bildet henger det en stige som leder ned under Longyearbreen der vann har smelta ut en spektakulær iskanal. Nok en fantastisk opplevelse av Svalbards natur! Der nede var det varmere enn ute og nesten for varmt for ullhals, men skitt au.
Mønster: Vinter-rullehals av Pickles (gratisoppskrift)
Garn: Pickles merino tweed, farge melk, ca 100g og Pickles angora, farge perlemor, ca 40g
Pinner: 7
Endringer: Siden jeg ikke hadde pinne 8, la jeg opp 10 masker ekstra og strikka til det var tomt for tweed. Halsen ble 4 cm høyere enn oppgitt og akkurat passe.

4 kommentarer:

 1. Rullehalsen fikk være med på mye gøy tydeligvis:-) Fin rullehals og morsomme bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heldige hals! Takk for kommentar:)

   Slett
 2. Hvor ser du sej ud på den snescooter! Det må være sjovt. Super fin rullekrave!

  SvarSlett
 3. Ser ut som du har hatt en fin tur. Hilsen fastboende strikker på Svalbard :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!