25. mai 2013

Ribbjakke in redEndelig kom det varmere dager og lillesøsters ulldress (den har blitt brukt hver dag), er lagt vekk til fordel for denne jakka jeg har strikka. Igjen er det hjemmestrikk som skal passe til kjøpeplagg. Det har jeg gjort før - denne gangen er ribbuksa arva og ikke å få tak i som ny lenger.

Jeg har lenge knuga på mitt siste hespe rødt 2-trådsgarn fra Askeladen/Nøstebarn ettersom fargen dessverre er utgått - utgått av ukjent årsak... Eller - jeg vet jo grunnen: Nøstebarn skal tjene penger og har kasta seg på rosabølgen. Dermed er rødt ute i kulda på ubestemt tid. Jeg passer på å klage over dette hver gang jeg er innom butikken deres i Sandvika, og oppfordrer alle andre å gjøre det samme. Hehe!
Lillesøster ble veldig glad for jakka. Hun reiv den til seg og ropte mine, mine, mine!
Jeg skulle kanskje hatt kamera klart og ikke venta med bildene til etter barnehagetid. Knappene ble undersøkt og erklært djønn alle sammen.
Å nei, du! Her er det mange flere farger. Mora di har til og med kjøpt orange hobbylakk og malt om den ene knappen - snakk om galskap.
Oppskrifta er fra tida da Kathrine Gregersen blogga for Nøstebarn og av og til la ut gratismønster. Enkel og grei 2 rett, 2 vrang som gir en tøyelig og passe varm jakke til vår/høst. Den vider seg ut i bruk = lang brukstid. Jeg har store planer om å strikke mer til meg selv framover, så det høver bra.
Mønster: Ribbjakke fra Nøstebarn, str 2 år
Garn: 2-tråds merino fra Nøstebarn, utgått farge, ca 95g
Pinner: 3 og 3,5
Tips: Sy på knappene med sytråd isteden for garn, så holdes knappene på selv om de slites i av noen som lærer å kneppe sjøl.

10 kommentarer:

 1. Hvor er hun sød og trøjen er jo perfekt til hende! Skønt at hun blev så glad for den. Jeg var lige omme og kigge på ulldressen også den er godt nok også fin og sikkert rigtig dejlig at have på.

  SvarSlett
 2. Den var fin! Utrolig praktisk med ribbejakke!

  SvarSlett
 3. Den var knallfin! Nydelig rødfarge, perfekt til buksa også så sprekt med de fine fargeknappene :)

  SvarSlett
 4. Seff er den fargen utgått, den var nydelig :)) og superfint med fargesprell-knapper

  SvarSlett
 5. Utrolig flott jakke til den buksen :)

  SvarSlett
 6. Nydelig! Og ekstra fin i rødt, altså :-)

  SvarSlett
 7. Det må jeg si var god bruk av det siste hespet med rødt! Den ble kjempefin og de fargede knappene var prikken over i'en:-) Må også bare si at jeg tar av (den imaginære) hatten for at du har gjennomført en hel jakke i ribbestrikk! Det er jo dødens kjedelig å strikke - men akk så praktisk i bruk.

  Den rødfargen er utrolig flott - virkelig synd av Nøstebarn har sluttet med den. Den nye paprikarøde fargen, som sikkert er ment å skulle erstatte denne, er kjempefin den, men den er ikke "ordentlig" rød.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, jeg vet ikke helt om paprika skulle erstatte rødfargen jeg liker, ettersom det tok flere sesonger før den kom... Uansett dårlig erstatning.

   Slett
 8. Så fin! Synd at Nøstebarn safer på fargefronten, den røde er jo fin til både gutt og jente. Kule knapper og.

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer, dere!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en kommentar - jeg leser selvfølgelig alle!